zondag 17 februari 2008

Verbouwing nieuws


De verbouwing is nu ongeveer halverwege. Het binnenspouwblad is gemetseld, de dakbalken liggen, en de binnenkozijnen zijn geplaatst. Deze week worden de buitenkozijnen gesteld, en eind van de week willen we het plat dak aanbrengen. En als het een beetje meezit, dan komt de metselaar deze week ook nog de buitengevel metselen. De stenen ligggen namelijk nog in de oven.......


Bij de voorgevel is ook de dakbalklaag aangebracht. Zodra daar ook het nieuwe bergingkozijn is geplaatst, kunnen we het bestaande voordeurkozijn omzetten.

We weten ook hoe we de badkamer gaan inrichten. We krijgen een grote onderrijdbare wastafel. We maken wel een aansluiting voor een toilet, maar plaatsen hem (nog) niet. Wouter is niet zindelijk, dus een toilet zou nu toch maar een "sta in de weg" zijn. Een douche is voor Wouter geen optie, zodra er maar iets op zijn hoofd komt (bv douchestralen of knippen of kammen) wordt hij helemaal histerisch. Daarom maken we een bad, wat op een gemiddelde hoogte van Miranda en mij wordt geplaatst. Een "aan buitenzijde koudblijvende" kraan op de kopwand, zodat we er makkelijk bijkunnen. En de bediening van het badstopje aan "onze" zijde. En onder het bad ruimte voor onze verrijdbare tillift. En de gehele aanbouw heeft een extra stevige dakbalklaag, waar we eventueel later weer een tillift aan kunnen bevestigen.
We hopen dat over ongeveer 3 weken de ruwbouw klaar is. Dus duimen dat het niet vriest, niet regend, niet waait enz.