dinsdag 13 januari 2009

Duidelijk

Zondag zat Wouter niet lekker in zijn velletje. Zag wit en zocht bewust harde dingen op om op te bijten, voor ons een teken dat hij ergens pijn heeft. Wouter beet zelfs op de hoek van onze muur in de woonkamer, van granol dus lekker hard! Wat bleek, Wouter z'n linkeroor zit weer te zeuren, hij gooit z'n oorapparaatje uit en trekt aan z'n oor. Om tegenpijn te geven bijt Wouter dan dus op iets hards, gelukkig ging het vandaag weer een stuk beter. Je nieuwe oorapparaatjes bevallen tot nu toe prima, ook al moeten we ze deze dagen goed in de gaten houden dat je ook daar niet op gaat bijten!
En maandag ging je voor het eerst uit school niet naar huis, maar naar Marjan! Hebben papa en mama een avondje vrij in de week! De taxichauffeur brengt je bij Marjan, daar eet Wouter dan mee, hierna brengt ze Wouter thuis, doet hem lekkker in bad en legt hem op bed, super!
Nu wilden we graag duidelijk maken aan Wouter dat hij dus niet uit school naar huis gaat maar naar Marjan. Hiervoor hebben we een mooie foto gemaakt van Marjan met Wouter, deze hebben we gelamineerd (We hebben hier kantoor aan huis). Op de foto en aan de onderkant van het werkblad van Wouter zijn rolstoel hebben we klittenband geplakt. Toen Wouter maandag wegging van school heeft de juf de foto vastgemaakt aan het blad. Onderweg heeft Wouter de foto dan voor zich. Maar toen de chauffeur maandag stopte bij een ander huis keek Wouter toch heel vreemd, het klopte niet! Maar zodra hij Marjan zag was het goed, dan is het altijd een feessie. Zodra Wouter z'n gehoorapparaatjes inhad keek hij naar Marjan, toen naar de foto en weer naar Marjan en moest toen erg lachen. Het leek alsof hij de bedoeling van de foto snapte, echt knap! We willen nu van meer mensen, of plekken waar we naartoe gaan foto's maken. Misschien kunnen we Wouter dan wat meer duidelijkheid bieden zodat hij weet waar we naar toe gaan. Nu is dat voor hem altijd een verrassing en straks met de nieuwe auto ook goed te doen, want dan zit Wouter ook in zijn rolstoel onderweg, handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.