zondag 28 maart 2010

Tegenvallers...

Soms krijg je uitslagen te horen die je eigenlijk niet horen wilt. Zo zijn we naar het revalidatiecentrum geweest om nieuwe schoenen en spalken aan te laten meten. In vooral je rechter-voet blijkt nu je spasme erger te worden. Doordat je zenuwen en je spieren niet goed aangestuurd worden groeit je rechter voet in een 'X'-stand. Hij verkrampt en je staat niet meer op de onderkant van je voet, maar op de zijkant. Je spalk wordt nu extra stevig gemaakt en het is afwachten, maar we moeten waarschijnlijk het volgende paar overstappen op andere spalken. Morgen gaan we ze proefpassen en dan zijn ze na de Pasen klaar. Ook hebben we de uitslag van de EEG telefonisch doorgekregen. Er is meer epilepsie gevonden. Graag de dosis medicijnen tegen epilepsie opvoeren naar de dubbele dosis! De eerste week een helft erbij en hierna nog een helft, zodat we op de dubbele dosis komen. Dat was het.. Zo'n bericht overvalt je. Dit hadden we niet verwacht. Zelf zien we geen epilepsie. Zien we je niet schokken of zien je niet afwezig. Toch kan je blijkbaar epilepsie verder opbouwen zonder dat je er (nog) iets van ziet. Wel zitten we vol met vragen, wanneer is er meer epilepsie gemeten, overdag of 's avonds? Is het gillen of het lachen wat Wouter doet ook epilepsie? Is dat gemeten? De volgende dag bel ik terug, om een antwoord te krijgen om al de vragen die naar boven komen. Ik krijg een afspraak voor de volgende week. Dan krijgen we te horen dat de epilepsie overdag weinig verandering laat zien, maar wel duidelijk zichtbaar is. De toename is vooral 's nachts, maar is dan ook behoorlijk. En deze week zien we Wouter afwezig. Wanneer hij aan het kruipen is in zijn kamer gaan opeens zijn armen wijd en valt hij met zijn neus op de grond, we weten het, het is tijd om toch de medicijnen op te bouwen... We willen toch dat je zo lekker mogelijk in je vel zit. Dat je voldoende rust hebt en lekker slaapt. Maar dat betekent dat je niertjes en je lever het zwaarder krijgen. Het is zo moeilijk om te kiezen, je kunt eigenlijk niet kiezen.
En toevallig nu zijn twee voor jou zo vertrouwde gezichten voorlopig uitgeschakeld. Onze lieve oppas heeft te kampen met 2 hernia's en moet geopereerd gaan worden. En je taxichauffeur die jou ook zo goed kent is helaas langdurig ziek. We hopen dat ze allebei weer mogen opknappen. Rust en regelmaat zegt toch ook heel veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.