donderdag 9 september 2010

Wouter is er de dupe van

De afgelopen week was ons gezinsleven ontregeld, dankzij afdeling leerlingenvervoer van de gemeente Korendijk. Wouter volgt speciaal onderwijs in Sint-Michielsgestel. De enige school in Nederland voor kinderen met een gehoor-, visusbeperking en een ontwikkelingsachterstand. Voorgaande schooljaren maakte Wouter gebruik van voor hem aangepaste lestijden. Daarom volgt Wouter 4 dagen onderwijs, een 5e dag is te vermoeiend.
Nu vroeg de afdeling leerlingenvervoer van de gemeente aan ons of er twee ritten ’s morgens niet samengevoegd konden worden. Ze stelden voor om Wouter dan ongeveer een half uurtje eerder op te halen. Nu hebben wij natuurlijk begrip voor de hoge kosten van het taxivervoer, maar twijfelden of Wouter dit aankon, omdat de tijden nu al vermoeiend genoeg bleken te zijn. Maar we spraken af het te proberen en na een tijdje te evalueren. Wij moeten hem minimaal 5 kwartier voor vertrek wakker maken om hem te verschonen, te wassen, aan te kleden, zijn medicijnen en eten te geven, zonder dat hij dat er alles weer uit spuugt. Dus hadden we met de gemeente afgesproken dat de taxi om ca half 8 bij ons thuis wegrijd, de rit duurt dan 5 kwartier. In augustus hebben we dit nog telefonisch met de gemeente besproken en zij bevestigden inderdaad deze afspraak.

Afgelopen maandag begon Wouter zijn school weer.
Vorige week donderdagmiddag laat belt het taxibedrijf, we komen Wouter deze maandag om 6.40 uur halen. De gemeente gaat diverse ritten combineren, ook die uit een andere gemeente. Als u het er niet mee eens bent moet u maar bij de gemeente zijn. Gemeentehuis al dicht, dus vrijdag gelijk de gemeente gebeld. "Afspraak, daar weet ik niets van maar de rittijden veranderen we niet meer". Dat Wouter op deze manier ’s morgens ruim 2 uur en een kwartier enkele reistijd in de taxi komt te zitten i.p.v 5 kwartier, als eerste wordt opgehaald en als laatste weer thuis is was jammer, maar volgens de mevrouw verder niet te voorkomen.

De rest van het verhaal zullen we maar even inkorten. Wouter is leerplichtig, je mag hem niet thuishouden als de taxi voor komt rijden. Maar Wouter staat nu al 3 dagen om 5.45 uur op, en 1 dag kan hij uitslapen tot 6.00 uur. Dit kan toch niet! Dit doe je een meervoudig gehandicapt kindje van 8 jaar niet aan, het is gewoon onmenselijk. Bezwaarschrift, brieven, telefoongesprekken, wethouder, enz maar na een week discussies doet de gemeente nog niets. Ondanks de eerdere afspraken! Het ergste is dat Wouter er momenteel de dupe van is. Hij moest afgelopen week iedere morgen vroeg op, en zit vervolgens die dag uren in de taxi. Hij doet nu dan ook geen dutje meer in de klas, maar slaapt daar nu gewoon overdag.

Wij hadden slechts 1 dag de tijd om te protesteren bij de gemeente Korendijk tegen de vertrektijd van Wouter. Diezelfde gemeente neemt nu al een week de tijd om ons bezwaarschrift te bestuderen zonder er maar iets over te durven te zeggen.
Ook vandaag weer niets, ze werken eraan maar weten niet wanneer ze een antwoord kunnen geven. Gevraagd of Wouter dan in ieder geval op een normale tijd kan vertrekken zolang de gemeente de zaak bestudeerd, maar ook dat is niet mogelijk. Maandag komt de taxi gewoon om 6.40 uur weer voor, dus om 5.45 uur opstaan. Maar we vechten voor je Wouter......ze zouden eens een dagje met je mee moeten maken.

2 opmerkingen:

  1. ongelooflijk!!!!!!
    volgens mij is er een wet die bepaald dat d ekinderen niet langer dan een uur in de taxi mogen zitten om van a tot b te komen!
    ach ach ik leef met hem mee...dit is te gek voor woorden!
    veel sucses er mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat het morgen in de krant staat!!

    Succes en ik hoor wel als je nieuws hebt.

    Geef Wouter maar een kus van me!

    gr,

    Teunie & Michel

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.