donderdag 20 december 2007

De plattegronden

We krijgen soms de vraag, wat ga je nu precies verbouwen aan je woning. Een kleine uitleg. De voordeur zit in de zijgevel, vlak naast de trap.
Links zie je onze begane grond. Omdat we geen achterom hebben naar de tuin, moeten we vooraan een berging blijven houden voor fietsen e.d. Het achterste deel van de huidige garage/berging wordt de kamer voor Wouter. Daarachter komt een nieuwe aanbouw, zijn badkamer. Om binnendoor naar zijn slaapkamer te gaan "verplaatsen" we de achtergevel van de woonkamer naar achteren. Ook breiden we aan de voorkant het deel voor de garage naar voren uit, zodat we een grote hal krijgen, en Wouter vanaf de nieuwe voordeur rechtstreeks zijn kamer in kan. Waar we gaan bouwen zie je aangegeven met de arcering.



Hier rechts zie je tot slot het eindresultaat. Een woning waarin Wouter geheel op de begane grond kan leven. Als je goed hebt opgelet dan zie je dat we zowel aan de voorkant, als aan de achterkant tegelijk aan het verbouwen zijn. Dat wordt dus nog lastig, als je dan naar binnen wilt gaan!