maandag 7 april 2008

Bericht vanuit de bouwplaats

Na een tussenpauze weer eens een bericht van ons gezin. De afgelopen weken waren erg druk. Iedere avond waren we wel aan het werk voor de verbouwing.
Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd:
De kozijnen en het glas zijn geplaatst;
Al het binnenwerk wordt momenteel geschilderd;
Alle electra is aangelegd;
De badkamer is getegeld.

Onze nieuwe entree (in de grondverf, grijs wordt nog groen)

Op Wouter zijn vloer gaan we deze week speciale isolerende vloerplaten leggen (Rigidur MF 30). Op die manier kan de kou van de ongeisoleerde oude bergingvloer niet zo snel in zijn kamer doordringen, en kan hij dus lekker kruipen. Het is een speciaal type plaat, waar een grote puntlast op kan rusten (rolstoel, tillift). Daarop leggen we weer z.g. projectvinyl. Dit is een extra dikke laag "zeil" met een hoge sterkte. Op deze manier hopen we aan alles gedacht te hebben.
Wouter zijn kamer zelf krijgt "Pluk van de Petteflet" behang. Zo wordt het een vrolijke kamer.

Badkamer in aanbouw

Hoe we het verhoogde bad kunnen gaan maken, heeft opa ondertussen slim bedacht. De badkamer is normaal betegeld, alsof er een douche zou komen. Ook de kraanaansluiting zit op douchehoogte. Het bad komt er toch verhoogd onder te staan, dus dan zit de kraan dan gelijk weer op goede "badhoogte". Waar later eventueel een afvoerputje zou kunnen komen, zit nu een pijp die als afvoer voor het bad gaat dienen.
Het bad willen we als volgt gaan maken: We nemen een dikke plaat multiplex, waarvan we een vierkante bak timmeren. Hierin rust het bad. In de plaat zagen we leuke figuren, waarna we het gat daarachter weer opvullen met groen- of blauwgelakte multiplex (de kleur als de tegels dus). Dit geheel plaatsen we los in de ruimte. De gehele omtimmering van het bad schilderen of lakken we. Omdat we die niet betegelen, kunnen we dan altijd nog wat aan de hoogte veranderen (pootje eronder of stukje eraf zagen). Mocht nu echter over een paar jaar het bad overbodig zijn, dan kunnen we alles vrij vlot weer verbouwen tot een douchehoek. Tot zover de badkamertheorie, eens kijken of het in de praktijk ook gaat werken......