vrijdag 3 juli 2009

Rafaël familiedag 2009

Voor het Rafaël nieuwsbulletin, de nieuwsbrief van Wouter zijn school, hebben we het volgende stukje geschreven:

Op zaterdag 20 juni was er weer een familiedag voor de leerlingen van school Rafael, hun ouders en hun familie. Voor ons was het de derde keer dat we er naar toe gingen. Omdat de kinderen van school Rafael overal vandaan komen zie je andere ouders en leerlingen niet zo vaak, en dit is dan een handige manier om elkaar (weer) te ontmoeten. En een leuke manier om met elkaar, of bijvoorbeeld met oude leerkrachten, te kunnen bijkletsen.

Het weer was aardig, maar erg onvoorspelbaar. Lekker warm, maar het kon de hele dag droog blijven, of binnen 10 minuten gaan regenen. Om 10.00 uur begon de dag, en na een ontvangst onder de parasol met koffie en cake en het springkussen voor de kinderen, kregen we een demonstratie met lichtshow van de drumband van Harmonie “Arti et Amicitiae” uit Oirschot.

Vanwege het weer was het optreden in de gymzaal, en dat was maar goed ook want de eerste druppels gingen precies vallen toen de band begon. Het was een groep van minstens 30 mensen, die zichtbaar plezier hadden in het optreden. En dat plezier was zo aanstekelijk, je ging vanzelf meetikken met je voet of hand. Alle kinderen kregen ook een ballon. Dat vond iedereen al leuk, maar als je de ballon vastpakte, dan voelde je de ballon meetrillen met de klanken van de drums. Een leuke ervaring! En na afloop mocht iedereen die dat wilde, ook zelf nog mee trommelen of rinkelen met de band.

Na het optreden was het gelukkig weer droog en dat bleef het ook de rest van de middag. Toen was het tijd voor de beroemde “windstrekenlunch”. Iedereen die op deze dag naar de familiedag komt mag iets lekkers meenemen uit zijn eigen omgeving. Iets lekkers, een familierecept of iets wat de kinderen erg graag lusten. En dat wordt door de school weer aangevuld met lekkere broodjes en een heleboel verschillende dranken. Het geheel maakt een lunch waar je u tegen zegt. Gehaktballetjes met pindasaus, salades, broccoliquiche, slagroomtaart, paling, zalm, knakworsten, krentenbollen, chocoladecake, pannenkoeken, het is een lunch die je zeker bijblijft, en waar altijd wel iets tussen staat wat je zeker lust.

Na de lunch was er een optreden van Jan van Kreij (vader van Minke) op keyboard, samen met zijn zingende dochter Judith. En wat kon zij zingen! We dachten binnen eerst dat er een CD was opgezet, maar toen we naar buiten gingen, bleek het echt live gezongen. De kinderen (en ouders) konden ondertussen lekker spelen in de speeltuinen van de school of op het springkussen.

Hierna was de dag afgelopen en ging iedereen om ca 14.30 uur met volle buik en een gekregen rugtas voldaan weer naar huis.. .

De papa en mama van Wouter van den Brom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.