donderdag 7 april 2011

De overstap

Lieve Wouter. De laatste tijd is er veel voor je veranderd. En de grootste verandering is nu toch wel dat je deze week 4 dagen naar een Kinderdagcentrum bent gegaan in plaats van naar school.
Na weken.., maanden strijd voeren met de gemeente, hebben we de grote overstap wel moeten maken. Het liefst laten we je naar je vertrouwde school gaan, met tegenzin maken we danook deze overstap. Er moest een hoop geregeld worden. We hebben ontheffing aan moeten vragen van de leerplicht. Zodra we die binnen hadden, moesten we een nieuwe indicatie aanvragen bij het CIZ. In november en december zijn we rond gaan kijken naar een plek die ook voor jou een goede plek zou kunnen zijn. Via de MEE kregen we een aantal adressen van kinderdagcentra bij ons in de buurt. Iedere week bezocht mama er 1. En bij de laatste had mama wel het idee dat dit ook voor jou een fijne plek zou kunnen zijn. Natuurlijk geven we veel op. Wat we nu hebben vinden we nergens. De 1 op 2 begeleiding, het zwemmen, paardrijden, huifbedrijden, de muziekbeleving. Maar ook de kennis van school, op het gebied van horen en zien, vinden we verder nergens. Op school kreeg je ook je gehooronderzoeken. Werden je gehoorapparaatjes gemaakt of opnieuw ingesteld. Werden je oorstukjes gemaakt, maar was ook je tandarts. Maar doorgaan op de manier waarop we vanaf de zomervakantie bezig waren, was niet goed voor je.
In je Carnavalsvakantie ben je 2 dagen wezen wennen op het kinderdagcentrum de Symfonie. De eerste dag was mama erbij en oh wat was dat wennen! De groep is veel groter en daardoor veel drukker en daar heb je het best moeilijk mee. De 2e dag begon je hartverscheurend te huilen toen je thuiskwam. En mama moest even mee huilen Wouter. Het doet pijn je zo te zien. De week daarop ging je weer 2 dagen naar het KDC, maar toen begon je het gelukkig leuker te vinden. Je zocht de andere kinderen op en zat te glimmen naar mama toen je je drinken op dronk en je koekje lekker op zat te eten. Wel ben je moe van al de nieuwe indrukken die je opdoet. Die woensdag ging je weer naar school, maar dat bleek erg verwarrend voor je. Je was erg stil in de taxi en op school. Papa en mama dachten eerst dat het goed zou zijn om langzaam-aan te wennen. 2 dagen KDC en daarna 2 dagen school, maar dat bleek niet zo te zijn. In overleg met school was danook de week daarop meteen je laatste week op school. Het ging ineens snel, erg snel. Je laatste schooldag heb je alleen maar leuke dingen gedaan. Tussen de middag waren er zelfs spareribs voor je! 's middags waren papa en mama en Mark ook bij je op school. Nog 1 keer deed je mee met de muziekbeleving. En wat zat jij te genieten zeg! je straalde van oor tot oor. Mama moest weer een traantje weg pinken. Het is moeilijk je daar zo gelukkig te zien en te weten dat het niet meer voor je is weggelegd. We nemen afscheid van de lieve juffen en meester. Van de kinderen daar, we sluiten een periode af. Wouter kreeg veel kadootjes waaronder een dekbedovertrek met daarop de foto's van iedereen van school. Op je kussensloop staat wel de mooiste foto: jij stralend bovenop het paard waar je iedere week op reed. Wat zal dat heerlijk dromen zijn voor je!...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.