maandag 10 november 2008

de P en de Q


Tot hij ongeveer 5 jaar was, ging Wouter slapen met een speentje. Aan de speen bonden we dan een slab, zodat hij hem wat makkelijker terug kon vinden in het donker. Maar Wouter kreeg stevige tanden (hij heeft nu met 7 jaar trouwens nog steeds al zijn melktanden) en de spenen gingen hooguit nog 1 nacht mee. Pogingen om hem te laten slapen zonder speen mislukten. Het is gewoon een stukje rust voor hem, hij "bijt" zichzelf in slaap. En tegelijk een verwijzer dat hij naar bed gaat.

Van een logepediste hadden we jaren geleden een letter P en Q gekregen. Ze waren toen eigenlijk nog te groot voor hem. Ik wist nog dat ze ons vertelde dat ze ze zelf had meegenomen uit Amerika, ze waren hier in Nederland niet te krijgen. Gelukkig werkte de P als vervanging voor de speen. Ze zijn van massief rubber, en Wouter kan er heerlijk op bijten, zonder dat hij kapot gaat. En door de vorm kan hij ze ook goed vastpakken. Natuurlijk sleet de P uiteindelijk wel, maar we hadden gelukkig ook nog een Q. En toen ging de Q ook slijten, en was de logopediste verhuisd. Wat nu?

Internet! Op zoek naar de letter P en Q en het woord "chew", en toen hebben we na enig zoeken de fabrikant in Amerika gevonden.
Via allemaal buitenlandse webshops zijn ze te bestellen, maar het liefste koop ik ze natuurlijk in Nederland. Via de Engelse importeur toen uiteindelijk een Nederlands bedrijf in medische artikelen gevonden die ze kon leveren.

Fabrikant: Chewytubes
Nederlandse leverancier: Tefa
Bestelnummer: OSCHW0004 (staat niet vermeld in hun webshop)
Prijs: ongeveer € 12,- voor een setje van 1 P en 1 Q.

Update 27-09-2009:
Ook te verkrijgen bij de webwinkel van Senso Care, prijs is daar ca € 7,-.
http://www.senso-care.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.