dinsdag 25 november 2008

Fontein!

Papa wilde gisteravond om 22.15 uur de knop van de verwarming in de hal nog wat lager zetten. En toen kreeg hij opeens natte sokken. De vloermat was drijfnat. Er was een lek bij het binnenwerk van de knop. Papa wilde de knop snel aandraaien maar die knalde er toen helemaal af. We hadden opeens een fontein in de hal! Gelukkig lauw water. Een drijfnatte Papa probeerde het gat te dichten met zijn vinger (dat gaf een nog mooiere fontein) en riep mama om een tuinslang. Papa riep ook nog wat andere woorden maar die zetten we maar niet in deze weblog. Mark werd wakker van het lawaai. Hij vond het geweldig. Zei glunderend dat hij morgen iets leuks had te vertellen in de klas. Helaas bleek een tuinslang niet op een kapotte radiatoraansluiting te passen. De hele installatie liep leeg. En dat is echt een heleboel water!!!

Opa gelijk gebeld, hij had gelukkig nog afdichtdoppen. Hij is meteen gekomen om ze te monteren. En mama deed pogingen om de hal droog te maken met een enorme stapel handdoeken. Het water hing aan het plafond. Omdat het de verwarming van Wouter zijn kamer was, hebben we gelijk de CV installatie maar weer gevuld en ontlucht. Hij heeft in de nacht echt zijn verwarming nodig. Papa kon om 00.15 uur eindelijk onder de douche. Als het was gefilmd hadden we een Emmy Award gehaald!

Vandaag lijkt het dat we (nog) geen schade hebben. Omdat het een nieuwe installatie was, zat er nog redelijk schoon water in. De oorzaak bleek het kapotte plastic binnenwerk van de thermostatische radiatorknop. Waarschijnlijk een beetje scheef ingedraaid gezeten, waardoor de schroefdraad was beschadigd. Die knop gaan we dus vervangen voor eentje van een ander merk...........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.