dinsdag 14 april 2009

Twee vrijdagen



Op vrijdag is Wouter altijd vrij van school. En op vrijdag ga je naar muziek! Drie kwartier heb je muziektherapie en je geniet hier zichtbaar van. Wat opvalt is dat je met je nieuwe gehoorapparaatjes erg moet lachen om de hoge tonen, dit deed je met je oude niet. Jonneke is je therapeut en zij probeert bv of je zelf met een stokje op een trom gaat slaan. Of wanneer zij trommelt en stopt, dat Wouter dan aan gaat geven dat zij weer moet gaan beginnen met trommelen. Interactie tussen haar en Wouter proberen uit te lokken. Tegenwoordig wil Wouter ook nog wel s lekker op schoot komen zitten achter de piano of luisteren naar een liedje. Maar favoriet is de laatste tijd toch wel de grote trom! Je kruipt er haast in zo geniet je ervan, vind waarschijnlijk het trillen heerlijk. Vorige week ging je zelfs bovenop de trom zitten!
's middags kwamen ze langs om je sta-tafel en je kinderstoel opnieuw in te stellen. Je stoel moest zo versteld worden dat hij meteen maximaal staat en de 'groei' er dus uit is. Ook je statafel werd aardig verbouwd en hiervoor is meteen een fixatiehesje besteld. Je bonkt nog steeds met je buik tegen het tafelblad aan en met zo'n hesje kan je dat als het goed is niet meer. Maar eerst moet natuurlijk toestemming gevraagd worden aan de verzekeringsmaatschappij dus het duurt nog ongeveer 6 weken eer het hesje binnen is.
Terwijl de mevrouw alles opnieuw aan het instellen is gaat de telefoon. De speeltuinvereniging. De speeltuin in ons dorp is flink opgeknapt en vandaag is de schommelschotel geleverd. Een schommel als een vogelnestje, die ook heerlijk is voor gehandicapte kinderen, die niet kunnen zitten op een gewone schommel. Wat fijn dat er ook gedacht wordt aan die kinderen, dat zij ook naar de speeltuin kunnen en kunnen 'meedoen'! De meneer aan de telefoon zegt dat Wouter de schommel 'mag openen'. Wat een verrassing! En even later zijn we bij de speeltuin, een rood/wit lint is nog om de schommel heen, helemaal nieuw. Wouter vind het vreemd op de schommel, maar 's avonds met Mark vind hij het maar wat leuk. We zullen daar vaker te zien zijn!
En afgelopen vrijdag zijn we naar de osteopaat geweest. Papa en Mark waren ook vrij dus we hebben er een dagje uit van gemaakt. De laatste tijd spuug je weer erg makkelijk iets terug, kan ook ineens wit wegtrekken. Het klepje tussen je maag en je slokdarm werkt niet goed. Wanneer je bijvoorbeeld gedronken heeft en we gaan je daarna verschonen dan loopt je drinken er gewoon weer uit. Soms gaat het een tijdje goed, maar je hebt ook periodes dat je er last van hebt en het doet je ook zeer. Tegen het zuur krijg je maagzuurremmers maar het klepje blijft niet goed werken. De osteopaat is dus deze keer vooral bezig geweest met je maagklepje, hopen dat je er voorlopig weinig last van hebt. Hierna hebben we heerlijk pannekoeken gegeten en daarna zijn we naar het strand geweest. Mark met zijn vlieger, jij lekker in het zonnetje.
Tijdens het laatste psychologische onderzoek zei de arts: Het is jullie taak om dit kind een zo aangenaam mogelijk leventje te bieden. We hopen dat we het goed doen Wouter...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.