woensdag 1 april 2009

Vragen......

De laatste tijd hebben we weer een hoop formulieren in te vullen. Net zoals iedereen natuurlijk het belastingformulier, maar ook formulieren voor de nieuwe auto. Voor de verzekering en voor ontheffing van de BPM.
Maar lastiger vind ik de formulieren die over jou gaan Wouter. Zo krijg jij 2 keer in de week fysiotherapie. Ieder jaar moeten we dan een formulier 'voor chronische fysiotherapie' in laten vullen door de kinderarts. De fysiotherapeut kan met dit formulier dan weer naar de ziektekostenverzekeraar toe. Als diagnose schreef de kinderarts op het formulier: ernstige psychomotore retardatie....
Ook kregen we een nieuw aanvraagformulier voor de TOG. De TOG is een regeling ter Tegemoetkoming Onderhoudskosten thuiswonende Gehandicapte kinderen. Wij krijgen deze tegemoetkoming omdat Wouter duidelijk meer verzorging nodig heeft. Maar om te kijken of Wouter, nu hij ouder is, mogelijk minder zorg nodig heeft moet er dus een vragenformulier ingevuld worden.- Welke handicap heeft uw kind? - Is deze handicap gewijzigd sinds de vorige aanvraag? - Kan uw kind: zelf de kraan bedienen, zelf zijn gezicht wassen, zelf zijn haren wassen, zelf zijn haren kammen, zelf zijn tanden poetsen, zich zelf aankleden, veters strikken, zelf eten en drinken, zelf zijn boterham smeren, is uw kind zindelijk? kan uw kind lopen, kan uw kind praten, kan uw kind alleen thuis zijn, kan uw kind zelf de radio of tv bedienen, kan uw kind zelfstandig buiten spelen??? al die vragen!!!! nee, nee, nee... De huisarts doet er nog een briefje bij: ernstige motorisch en mentale ontwikkelingsachterstand. Epilepsie, gehoor en visusbeperkingen. De ontwikkeling staat reeds 6 jaar stil, verbetering niet verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren gaat het eenvoudigst als u bij "Reageer als" kiest voor "Anoniem" (wel graag uw naam onder het bericht zetten).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor "Naam/URL" als u b.v. uw eigen homepage wilt vermelden.