vrijdag 12 oktober 2007

Hoe is het nu met de verbouwing voor Wouter?

Vaak wordt ons gevraagd of de aanbouw voor Wouter al af is.
Helaas, de echte bouwwerkzaamheden moeten nog beginnen.
Hoe komt dat nu? Een stukje achtergrondinformatie.

In onze oude woning was Wouter zijn kamer op de 1e verdieping.
Hem op de trap daar telkens naar toe tillen werd steeds zwaarder.
Daarom hebben we eind 2006 aan de gemeente gevraagd of we een traplift konden krijgen. De gemeente schakelt dan een adviesdienst in, de GGD. Die komt dan thuis kijken, en schrijft een rapport aan de gemeente. In dat rapport stond dat onze woning was afgekeurd, omdat een traplift voor ons geen verlichting zou brengen (Wouter klimt er niet zelfstandig op), en dat de badkamer boven dan toch een hindernis blijft. Ook hadden we geen ruimte op de begane grond om voor Wouter daar een aangepaste bad- en slaapkamer te maken.
In januari wilden we onze huidige woning kopen. De gemeente=GGD gaat dan eerst deze woning keuren of die wel voldoende aanpasbaar is. In dat rapport stond beschreven hoe deze woning wel kon worden aangepast. Van de berging zijn slaapkamer maken, en een nieuwe badkameraanbouw. Vervolgens konden we in maart 2007 de woning kopen.

Begin juli is de bouwvergunning aangevraagd.
Omdat wij van garage woonruimte maken, en op de erfgrens bouwen, start daarna een aparte bouwaanvraagprocedure. Die loopt nu, en duurt een aantal weken.
Ook kunnen we voor de verbouwing subsidie krijgen, en die aanvraag loopt ook.

Dus er wordt aan gewerkt, maar de voorbereidingen kosten tijd..........

Rene