dinsdag 20 november 2007

Uitslag

Maandag werden we gebeld door de neuroloog, de uitslag van de MRI en de EEG van Wouter is binnen. De uitslagen van de andere onderzoeken zijn nog niet bekend.
De MRI laat weinig tot geen verandering zien vergeleken met de vorige. Wel is er geringe progressie van de hersenschors en een geringe rijping van de witte stof te zien. Een goede ontwikkeling ook al is die klein. Gelukkig geen verdere toename van de hoeveelheid vocht bij zijn hersentjes.
Het EEG was rustig, er was alleen geringe epilepsie te zien tijdens de lichte slaap van Wouter. Vergeleken met het vorige EEG was het beeld rustiger en dus slaan de medicijnen tegen epilepsie goed aan.
Epilepsie is dus dan ook niet de oorzaak ervan dat Wouter zich zo slecht kan concentreren of slechte aandacht heeft voor de dingen om hem heen. De oorzaak ligt dan toch volgens de neuroloog bij de witte stof.
Deze stof is verantwoordelijk voor de overdracht van prikkels (horen, zien, voelen enz) naar de hersenen zodat je dingen 'begrijpt' en je dingen kan leren en onthouden. Wouter ziet dus wel vanalles maar kan hier niets tot weinig mee omdat het niet aankomt bij zijn hersentjes en hij het dus niet begrijpt.
En dus hebben we weer gemenge gevoelens, blij omdat de uitslag best goed genoemd mag worden. Teleurgesteld omdat toch duidelijker is dat Wouter niet tot leren komt of heel moeilijk dingen kan leren. En dit kan niet opgelost worden met welk medicijn danook.